keskiviikko 28. joulukuuta 2016

The Gilmore Girls Tag

Koska

a) on tylsä työvuoro
ja
b) minäkin rakastan Gilmoren tyttöjä

teen The Gilmore Girls Tagin. Nämä eri puolilla nettiä pyörivät kysymykset olen taidokkaasti kääntänyt suomeksi ihan ite.


                                                                  

MILLOIN ENSIMMÄISEN KERRAN TUTUSTUIT SARJAAN?
En nopealla googlaamisella löytänyt tietoa aloittiko Yle sarjan esittämisen heti vuonna 2000. Joka tapauksessa itse aloitin katsomisen vasta loppuvuodesta 2008, jolloin ostin Anttilasta ensimmäisen tuotantokauden. Sitä ennen olin nähnyt telkkarista joitain täysin satunnaisia jaksoja tai pätkiä. Lopullinen koukuttuminen tapahtui vuonna -09, joka johti mm. siihen, että yritin pakottaa itseni juomaan kahvia. Kävin myös ostamassa Pop-Tartseja (joita maistettuaan mun veli sanoi, että ne oli jotakuinkin ällöintä mitä se oli koskaan syönyt).


LEMPIHAHMOSI? MIKSI?
Roryyn oli aluksi helpointa samaistua. Nyt kun olen katsonut koko sarjan monta kertaa läpi, on lempihahmoksi sanottava Emily. Varsinkin A Year in the Life -jaksoissa Rory oli lähes sietämätön ja Emilylle kirjoitettu kaikista paras tarina. Tykkään myös Kirkistä, ja Morey on cool. Ja tietty Paris!


TEAM JESS, DEAN VAI LOGAN? MIKSI
Äääehh, en tiedä! Deanin kanssa kävi mielestäni vähän kurjasti, koska siitä tehtiin jakso jaksolta yhä juntimpi. Aluksihan Dean oli aika samanlainen kuin Rory, tykkäsi leffoista jne. Nyt näin kypsää kolmekymppisyyttä lähestyessäni en tunne mitään vetoa kapinoivaan teini-Jessiin, vaikka sekin vaikutti sitten myöhemmissä jaksoissa jo paljon fiksummalta ja mukavammalta ihmiseltä. Jos puhutaan vain tuotantokausista 1-7, on ehkä pakko valita Logan. Mutta kun sekin oli A Year in the Lifessä aika tyhmä... Äänestän tyhjää.


KUINKA MONTA KIRJAA OLET LUKENUT RORYN KIRJALISTALTA?
Lista täällä.
Öhöm. Sanon aina lukevani melko paljon, joten nyt hävettää. Neljä! Siis vain neljä 339 kirjasta. Surullista. Näistä kirjoista tehtyjä leffoja olen nähnyt useamman, mutta näköjään ainakaan klassikoita en ole montaakaan vaivautunut lukemaan. 




KUMMAN VALITSISIT: SAISIT AINA JUODA VAIN KAHVIA VAI ET ENÄÄ KOSKAAN SAISI SYÖDÄ POP-TARTSEJA?
Vaikka nykyään kahvia juonkin, olisi silti kauheeta, jos ei koskaan saisi juoda mitään muuta. Pop-Tartseista luopuminen ei tuntuisi missään, en niitä nytkään koskaan syö.


INHOKKIHAHMOSI? MIKSI?
Jason Stiles tuli ekana mieleen. Ja Anna Nardini on aivan kohtuuton; minkälainen ihminen saa ensin lapsen, muttei kerro isälle mitään ja sitten valittaa, kun isä ei ole ollut lapsen elämässä mukana? Idiootti.


TEAM LUKE VAI TEAM CHRISTOPHER?
Jos aiempi team-kysymys oli vaikea, niin tämä puolestaan on täysin selvä homma. Luke! Tietenkin Luke! En ole kuullut vielä yhtäkään hyvää perustelua Christopherin puolesta. Roryn isä joo, mutta ei niillä ole Lorelain kanssa tarpeeksi kemiaa. Ei, vaikka Lorelai usein sanookin, että Chris tuntee hänet parhaiten. En usko.


MISSÄ STARS HOLLOW'N PAIKASSA HALUAISIT ENITEN VIERAILLA?
Eiköhän se Luken kahvila ole. Toisaalta, haluaisin päästä näkemään millainen Al's Pancake World on.




MITÄ VARASTAISIT GILMOREN TYTTÖJEN LAVASTEISTA?
Meinasin heti kirjoittaa "Roryn kirjat". Mutta en varmaan sittenkään haluaisi niitä kaikkia. Ehkä tanssivan rabbin?


Viimeistä kysymystä jouduin vähän muokkaamaan, koska uudet jaksot ovat jo ilmestyneet:

MITÄ MIELTÄ OLIT A YEAR IN THE LIFE - JAKSOISTA?
Pieni pettymys oli. Oli kiva päästä näkemään mitä tyypeille kuuluu, mutta kyllähän se kaiken kaikkiaan aika pintaraapaisuksi jäi. Emilyn kuvioista pidin, ja Michel oli mukana ilahduttavan paljon. Sen sijaan en tajunnut yhtään Sookien osuutta ja Rorya olisi voinut vaikka vähän läpsiä naamaan. Lorelain (no, Laurenin) leikattu nenä häiritsi. Silti toivon jatkoa, vaikka ympyrä tavallaan nyt sulkeutuikin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti