tiistai 6. syyskuuta 2016

Kuuntele säkin hei!

Tykkään muun muassa autolla ajaessa, lenkillä ja siivotessa kuunnella podcasteja.


Parit suosikit tässä näin:


SIVUMENNEN
Tämän hetken erityislemppari. Ei haittaa vaikkei olisikaan lukenut kirjoja, joista puhutaan (minäkään en usein ole), sillä näiden naisten keskustelu on muutenkin oikein kivaa kuunneltavaa. Ja esillä on myös kaikenlaista muuta populaarikulttuuriin liittyvää. Mitään huonoa en keksi, vaikka itsehän haluaisin, että kaikki jaksot olisivat jotain kolmetuntisia ja niitä ilmestyisi joka viikko, mutta ymmärrettävästi ihan näin ei ole.

MAAILMANKANSALAISIA
Yle Puheen Päivän ohjelma, jossa haastatellaan ulkomailla asuvia suomalaisia. Älyttömän mielenkiintoista päästä kuulemaan kulttuurieroista ja tavallisten ihmisten arkielämästä. Reilun puolen vuoden tauon jälkeen päivittyy jälleen, ja toivottavasti jaksoja tulee lisää jatkossakin. Minusta parhaat jaksot ovat ehkä olleet Pietari, Väli-Amerikka ja "kolmen maanosan asukas". Siis jos muistan oikein, kuuntelusta kun on jo hetki aikaa. Barcelonakin oli muuten kiinnostava, ja britit! Äh, kannattaa kuunnella kaikki. Lisäys 11.12.2016: uudet jaksot eivät minusta ole olleet aivan yhtä hyviä enää, sillä puheenaiheet ovat muuttuneet jollain tavalla vähän... poliittisemmiksi? Tai ehkä se ei ole täysin oikea sana, mutta tykkäsin siitä, että aiemmat jaksot käsittelivät ihan arkisia asioita ja jokapäiväiseen elämään liittyviä juttuja. 

PUHEEN AAMU & PUHEEN ILTAPÄIVÄ
Oon kai pakosti aikuinen, koska rakastan Yle Puhetta. Usein hyviä vieraita ja mielenkiintoisia juttuja. Arkistoissa riittää kuunneltavaa pitkäksi aikaa.
Areenan sivuilta löytyy pitkä lista kaikkia muitakin Ylen ohjelmia, joita voi kuunnella kuten podcasteja. Esimerkiksi Tuija Pehkosen ohjelma on hyvin suositeltava.

CAFE LANZAROTE
Myöskin kiintoisia vieraita (Pirjo Heikkilä ja Irina Björklund!). Jotenkin tosi toverillista ja rentoa juttelua, ei mitään hönö-pönöttelyä.


Mm. näiden lisäksi kuuntelen Suplasta Dynastiaa, Aamulypsyä ja Korporaatiota. Anna Perhon Läpivalaisusta oon myös tykännyt, jos siellä on joku kiinnostava vieras. Radio Helsinginkin haastattelut kiinnostavat monesti.


Kaikki podcast-vinkit otetaan muuten aina onnellisena vastaan.

Moikka!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti